2010.07.24. 20:42, -IHM-
Karsai Zita és az Irigy Hónaljmirigy sem veti meg a jó pálinkát. Az október 8-11 közötti harmadik Pálinka- és Kolbászfesztivál VIP vendégei kíváncsian tesztelték le a rendezvény különlegességét, a pálinkaszökőkutat. A finom nedűn kívül kolbászkülönlegességek, Lajkó Félix, vendégcsalogató ízek és zenék várják a látogatókat az idén már kétszer akkora területen működő fesztiválon, a Budai Várban.
A harmadik Pálinka- és Kolbászfesztiválnak a főváros talán legszebb helyszíne, a Budai Vár ad otthont. A rendezvény időről időre szeretne mind több pálinkafőzőnek és kolbászkészítőnek lehetőséget adni a bemutatkozásra, ezért a szervezők idén már kétszer akkor területet biztosítanak a számukra, mint az eddigi években. Így a tavalyi teltházas fesztivál után ebben az évben a látogatók is kényelmesebben élvezhetik majd az ízeket és a muzsikát.
A rendezvényt igazi kuriózummal, egy egyedülálló pálinkaszökőkúttal nyitják meg, amelyből a vendégek persze kóstolót is kapnak. A fesztivál újdonságát az idei VIP vendégek, Karsai Zita és az Irigy Hónaljmirigy két tagja, Papp Feri és Varga Győző már előre tesztelték. A sztárok nagyon elégedettek voltak a nedűvel, és a pálinkához való viszonyukról is meséltek.
"Tizennégy éves voltam, amikor anyukám férje megkóstoltatott velem egy bivalyerős törkölypálinkát, amitől borzasztó rosszul lettem. Azóta nem bírom a rövid italt." - mesélte a táncos, aki tavaly látogatott ki először a Pálinkafesztiválra, ahol legyűrte korábbi félelmét, és megkóstolta a minőségi pálinkát.
"Kellemesen csalódtam, nagyon finom volt, és arra is rájöttem, hogy a pálinkától még a tánc is jobban megy, ha bulizom. Be sem kell melegíteni előtte." - tette hozzá nevetve Zita, aki bizony a különféle kolbászokból is bátran fog kóstolgatni, hiszen az utóbbi időben rengeteget fogyott úgy, hogy közben ugyanúgy evett mindent.
Varga Győző a pálinkaszökőkút tesztelése közben elmondta, hogy sok helyen lépnek fel, és mindenhol azt tapasztalják, hogy egyre népszerűbb a pálinka. "Nagyon szimpatikus nekünk ez a feltörekvő tendencia, hiszen egy igazi hungarikumról van szó, ami ráadásul finom is. És persze az is nagy előnye, hogy nem vagy tőle másnapos!" - mondta az ivásban igencsak képzett zenekar egyik képviselője, Varga Győző.